Казни за пет локали во Битола поради прегласна музика

Полицијата синоќа извршила контроли во угостителски објекти на подрачјето на Битола, пришто воочила дека пет локали го нарушиле јавниот ред и мир со прегласна музика.

Јачината на бучавата била мерена со фонометар, информираа од полицијата, а петте објекти за кои било констатирано дека ја надминуваат дозволената јачина, односно го нарушуваат јавниот ред и мир, ќе се соочат со законски предвидените поднесоци.