Училиштата се празнат: Намален бројот на ученици во основните и средните училишта

Се намалува бројот на ученици во Македонија. Па така на крајот на учебната 2021/2022 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 184 910, што претставува намалување за 0.6 % во однос на претходната учебна година, соопшти Државниот завод за статистика.

Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2021/2022 година изнесува 69 378, што е намалување за 2.5 % во однос на претходната учебна година.

Претходна вестЌе се соочиме ли со недостиг на храна, драматичен пад на земјоделското производство
Следна вестКолку тежи зборот на Ангелов и Морачанин кај ДУИ и СДСМ?