Луфтханза го намалува бројот на летовите од Скопје и од другите градови во регионот

Луфтханза ги откажа или ги намали своите првично планирани планови за проширување на операциите на голем број пазари низ поранешна Југославија. Направени се намалувања, во различен степен, на одредени услуги за Белград, Љубљана, Скопје, Загреб и Сараево. Луфтханза го намали распоредот поради проблеми со моторот што влијае на дел од нејзината флота на Ербас за средни дестинации, соопшти авиокомпанијата.

Услугата на Луфтханза меѓу Франкфурт и Скопје, која беше лансирана минатата година, ќе биде намалена од мај. Превозникот ќе одржува осум до девет неделни летови на релација, во зависност од месецот, наместо десетте неделни ротации кои функционираат откако беше инаугурирана услугата. Во Загреб, летовите од Минхен ќе се намалат на тринаесет неделни од мај, наместо првично планираните четиринаесет неделни, додека ќе има забележително намалување на капацитетот на линијата Франкфурт, иако фреквенциите ќе останат непроменети на првичниот план на седум неделни летови.

Во Белград, германскиот авиопревозник ги откажа плановите да додаде трет дневен лет меѓу Минхен и Белград. Наместо тоа, ќе продолжи да одржува два дневни лета, или четиринаесет неделни услуги, наместо првично планираните 21. Превозникот, исто така, ги откажа плановите да додаде трета дневна ротација меѓу Франкфурт и главниот град на Србија. Наместо тоа, ќе има четиринаесет до осумнаесет неделни услуги меѓу двата града претстојното лето, во зависност од месецот.

Претходна вестПлевнеш: Изучувајќи го македонскиот јазик и читајќи на македонски вие самите ќе станете дел од Осмото светско чудо кое секојдневно се гради во светската книжевна имагинација!
Следна вест5 изјави на Ковачевски кои го отсликуваат неговиот мандат