Последна вечер посветена на Чарли Чаплин во Кинотека

Вечерва е последна вечер од тридневниот серијал на филмови посветени на Чарли Чаплин во Кинотека.

Со почеток во 21 часот ќе се емитува играниот филм од 1952 година „Светлините на сцената“ (Limelight).

Режијата и сценариото се на Чарли Чаплин. Улогите ги толкуваат Чарли Чаплин, Клер Блум, Најџел Брус и Бастер Китон.